tag:blogger.com,1999:blog-24550625901373922652024-03-06T11:59:09.500-08:00Irena HufováAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.comBlogger406125tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-61863044996030176642016-04-01T09:34:00.000-07:002016-04-07T20:46:08.405-07:00Smrt přichází ze střev
Smrt přichází ze střev -
vyčistěte je od plísní!
Smrt přichází ze střev. V České republice je to bohužel často pravda, jelikož patříme na první místa v evropském žebříčku v počtu pacientů s rakovinou tlustého střeva. A zatímco návodů, jak se zbavit veškerých nevyloučených zbytků a nastolit ve střevě zdravou mikroflóru je na internetu plno, málo se ví o plísních ve Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-67022111656257063852016-03-21T14:09:00.001-07:002016-03-21T14:13:03.222-07:00Mgr. Jiří Kobza - varujeMgr. Jiří Kobza - varuje
Jiří Kobza, Mgr, nar. 1955 v Praze,
vystudoval Přírodovědeckou fakultu Karlovy university,
obor geologie, poté 2 roky postgraduál na VŠE -
Zahraniční obchod.
Pracoval 12 let v PZO Strojexport v oddělení vývozu geologických prací na Stř.Východ. Pracoval v Jemenu a
Egyptě, vedl pobočky Strojexportu pro geologické projekty
v Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-32116815673165981552016-03-07T14:27:00.002-08:002016-03-07T14:29:02.268-08:00Roláda bezlepková
Šlehačková roláda bez mouky
Kategorie receptu:
Moučníky
-
Záviny, rolády
Suroviny:
6 vajec70 g cukr moučka2 větší lžíce kakaa1 kelímek 40% smetany na šlehání (třeba červený kunínský)
Postup přípravy receptu:
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto kakao.
Vyšleháme bílky do tuha a opatrně vmícháme doAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-62902115009175175492016-03-05T09:32:00.000-08:002016-03-05T09:32:01.510-08:00Langoše
Langoše (na týden)
Suroviny:
500 ml mléka250 ml smetany 1 kg hladké mouky30 g droždí1,5-2 lžičky soli
Postup přípravy receptu:
V míse v mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a umísíme těsto.
Hned po umíchání těsto vytáhneme, dáme do dostatečně velkého sáčku nebo krabičky s víčkem a uzavřené uložíme do lednice, kde nám nakyne (pozor na Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-86016470748129393122016-02-22T08:45:00.001-08:002016-02-22T08:45:24.095-08:00Mňamka z kuřecího masa
Kuřecí naložené,v jednom pekáčku a upečené
Suroviny:
1 kg kuřecích paliček (použila jsem paličky a horní ťapkyna marinádu)200 ml černého piva2 lžíce oleje2 lžíce kečupu (kdo nechce,vynechá)2 lžíce husté sladké sojové omáčky2 lžíce husté slané sojové omáčky1 lžíce sušené majoránky1 lžíce sušeného oregana1 lžička sušeného tymiánu1 lžička Mahá koření(lze vynechat)1 Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-6677792122634913232016-02-21T05:58:00.000-08:002016-02-21T06:01:58.840-08:00Mňamka z Moravy
Rožnovská mňamka
Suroviny:
1 kg kuřecích paliček2 cibule2 mrkve1 petržel1/2 celeru6-8 brambor2 lžíce olivového olejeplátky máslatymiánšťáva z jednoho citrónulžíce medulžička Tabasca
Postup přípravy receptu:
Brutvan (plech s vyšším okrajem) vytřeme olivovým olejem, vložíme kořenovou zeleninu nakrájenou na hranolky, cibuli na céčka, rozkrojené brambory, Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-25359169804708784402016-02-20T15:33:00.000-08:002016-02-20T15:33:17.586-08:00Citron je lepší než chemoterapie !!!
Nejdříve vymačkejte
citrón a pak jej přidejte do vody a k tomu med. Je to výborné pro zdraví a
jako prevence rakoviny. Rada pro ty, kteří mají cysty a nádory.
Velké využití citronu proti rakovině a infekcím
Citron je blahodárným bojovníkem proti rakovině
Citron je lepší než
chemoterapie !!!
<!--[if !supportLists]-->Ø
<!--[endif]-->Toto je Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-79605839943407438652016-02-20T14:43:00.001-08:002016-02-20T14:44:15.419-08:00Mňamka ze Šmakouna
Asi můj nejlepší výmysl ze Šmakouna - Lasagne!
- 1 balení přírodního Šmakouna (200g),
- 1 balení krůtího mletého masa,
- 2 plechovky krájených rajčat,
- 1 velká cuketa,
- oblíbený plátkový sýr,
- boloňské koření.
Plátky Šmakouna si dlouhým nožem nakrájíme vodorovně
na co nejmenší plátečky. Do mísy si nastrouháme cuketu,
přidáme mleté maso, Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-58216498214611415042016-02-20T14:18:00.000-08:002016-02-20T14:21:56.181-08:00Keratóza pilaris a její příznaky
7 príznakov intolerancie lepku,
ktoré každý ignoruje
18. februára 2016 autor: redakcia Leave a Comment
Podľa niektorých štúdií, väčšina ľudí, ktorí sú citliví alebo intolerantní na lepok, budú skôr či neskôr na toto ochorenie diagnostikovaní.
Podľa štatistík vykazuje určitú mieru citlivosti na lepok až 15% obyvateľov.
Aby sme vám pomohli zistiť, Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-47023469709605810612016-02-20T12:44:00.001-08:002016-02-20T12:45:04.401-08:00Překyselení organismu
Ako zistím, že som prekyslená a
prospel by mi
detox?
<!--[if gte vml 1]>
<![endif]--><!--[if !vml]--><!--[endif]-->
Prekyslené telo je až dvojnásobne náchylnejšie na akúkoľvek chorobu.
Predstav si jeho vnútro ako blatový, hnilobný materiál, čo vyzerá ako škaredé
podhubie – na takomto „poli“ má bojovať moja imunita a brániť Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-2054338655440618212016-02-20T12:21:00.000-08:002016-02-20T12:35:38.998-08:00Voda v těle
Voda
v těle - proč,kdy a jak pít vodu.
Kolik lidí znáš, kteří říkají, že
nechtějí pít před spaním,
protože budou muset vstávat v noci.
Proč lidé potřebují močit v
noční době?
Odpověď:
Gravitace zadržuje
vodu v dolní části těla, když jste ve vzpřímené
poloze (nohy otékají). V posteli je spodní část těla (nohy, atd.) v
úrovni s
ledvinami, ledviny odstraní Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-24497206288695373682016-02-20T07:14:00.000-08:002016-02-20T07:14:03.762-08:00Domácí chlebík
Domácí chlebík
Suroviny:
1 hrnek žitné mouky1 hrnek hladké mouky2 hrnky polohrubé mouky1 lžička kmínu2 lžičky soliTo vše nasypat do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme:1 lžička octa2 hrnky studené vody1/2 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy receptu:
A promícháme, vznikne řídké těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-83495526980755140902016-02-01T09:44:00.003-08:002016-02-01T09:44:55.424-08:00Ovesná kaše pokaždé jinak
12 zdravých ovesných kaší,
které nemusíte vařit
Skvělá zdravá snídaně, či svačina do práce. Tyto ovesné kaše se nemusí vařit. Pouze nasypete ingredience do sklenice, protřepete a máte uvařeno
Kaše mají vysoký obsah proteinů a kvalitních sacharidů. Další rozměr zdraví tomuto receptu dodávají Chia semínka o jejichž účincích si můžete přečíst v tomto receptu.
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-68150625068005150682015-12-30T15:29:00.000-08:002015-12-30T15:29:06.051-08:00PF
Všechno, jen to nejlepší do Nového roku
všem svým příznivcům
přeje Irena Hufová
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-27169086407943880342015-12-11T10:28:00.001-08:002015-12-11T10:28:32.174-08:00Bramborové palačinky
Bramborové palačinky
Kategorie receptu:
Bezmasá jídla
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
Palačinky:600 g malých moučných brambor3 lžíce hladké mouky1/8 l husté smetanysůlpepř5-6 vajecmuškátový oříšekpřepuštěné máslo (je chutnější) nebo olej na smaženíNáplň:300 g měkkého tvarohusůlbylinky čerstvé nebo mražené(nejlepší je pažitka, medvědíAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-16244233790006930212015-12-10T09:42:00.000-08:002015-12-10T09:42:43.383-08:00Císařské kuře aneb Anděl v hubě
Kuře alias Anděl v hubě
Suroviny:
1 vykostěné kuře30 dkg cibule na proužky30 dkg šunky (nebo šunkového salámu)30 dkg strouhaného tvrdého sýra4-6 rozetřených stroužků česnekusůlolej
Postup přípravy receptu:
Kuře si nejprve vykostíme, je úplně jedno jak velké kousky masa to budou. Pekáček si vymažeme olejem, maso trochu prosolíme a vrstvíme:
na dno šunka, pak Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-46441283762264821912015-12-10T09:23:00.001-08:002015-12-10T09:23:30.498-08:00Ruské ořechy
Ruské ořechy
Suroviny:
300 g hladké mouky80 g cukr moučka120 g másla (nebo Hery)1 vejce1/2 lžičky sody1/2 lžičky octašpetka soliKrém: 120 g másla1/2 plechovky Salko
Postup přípravy receptu:
Utřeme cukr s vejcem, přidáme rozehřátý tuk a vyšleháme. Na lžičku nabereme sodu a zakápneme octem, až je lžička plná a přimícháme k těstu. Nakonec vmícháme mouku a Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-91829876368854126502015-12-10T08:46:00.001-08:002015-12-10T08:46:19.509-08:00Dobrůtka z kuřecího masa
Kuřecí naložené,
v jednom pekáčku upečené
Kategorie receptu:
Drůbeží maso
Doba přípravy: odležení masa nejlépe přes noc+upečení do 60 minut
Suroviny:
1 kg kuřecích paliček (použila jsem paličky a horní ťapkyna marinádu)200 ml černého piva2 lžíce oleje2 lžíce kečupu (kdo nechce,vynechá)2 lžíce husté sladké sojové omáčky2 lžíce husté slané sojové omáčky1 Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-16306765854831245732015-12-10T07:56:00.000-08:002015-12-10T07:56:04.500-08:00Tvarohové těsto
Nejjednodušší tvarohové těsto
na ovocné knedlíky (bez vejce)
Kategorie receptu:
Pro začátečníky
Suroviny:
250g tvarohu100g dětské krupičky nebo hrubé moukyšpetka soliToto množství je na 7 jahodových knedlíků
Postup přípravy receptu:
Na pracovní desce vypracujeme těsto, utvoříme váleček, který rozdělíme na daný počet kousků. Z každého kousku Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-28122969724860294882015-12-10T07:49:00.000-08:002015-12-10T07:49:20.283-08:00Nugetové špičky
Nugetové (nutelové) špičky
Kategorie receptu:
Cukroví
-
Nepečené
Suroviny:
250 g nugety (Nutelly)100 g másla2 lžíce vaječného koňakudětské piškotyčokoládová poleva
Postup přípravy receptu:
Nugetu, máslo a vaječný koňak ušleháme do krému, nastříkáme špičky na piškoty a dáme zchladit. Pak je namáčíme do polevy.
Poznámka:
Velice rychlá a Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-59135981569783059292015-12-10T07:42:00.003-08:002015-12-10T07:42:47.480-08:00Kuřecí špízy
Kuřecí smažený špíz
Kategorie receptu:
Drůbeží maso
Suroviny:
Kuřecí prsatvrdý sýršunka vcelku(místo šunky jde použít salám nebo párky, klobása)sůlkoření gyros (i jiné dle svých zvyklostí) karikoření na steakpepř nebo jinéNa trojobal:hladká moukavejcetrochu mlékastrouhankaolej na smažení
Postup přípravy receptu:
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-27081835075717916962015-12-10T07:31:00.002-08:002015-12-10T07:32:16.085-08:00Valašská kyselica
Valašská kyselica ze Vsetína
Kategorie receptu:
Polévky
Doba přípravy: cca 1h
Počet porcí: 6
Suroviny:
500 g kysaného zelí2-3 klobásky2 cibule3 brambory1 šlehačkahladká moukanové kořenípepřbobkový list cca 2 listymajoránka 2 stroužky česneku
Postup přípravy receptu:
Do vyššího hrnce dám vařit kys. zelí s nadrobno nakrájenou cibulí, osolímAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-1623683352083794142015-12-10T07:24:00.000-08:002015-12-10T07:24:08.049-08:00Vrabci v hrsti
Vrabci v hrsti
Kategorie receptu:
Pro začátečníky
Doba přípravy: 10 min. + pečení
Počet porcí: 2 - 3 (celkem 12 ks)
Suroviny:
1/2 kg kuřecích stehenních řízků (3 ks)20 dkg anglické slaniny (větší plátky)1 cibule1 bílá paprikastaročeské koření
Postup přípravy receptu:
Kuřecí řízky rozkrájíme na 4 stejné díly (napůl a znovu napůl), aby nám z Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-12517897561993013952015-12-10T07:17:00.001-08:002015-12-10T07:17:18.365-08:00Přesnídávka nebo lehká večeře
Zapečená vejce
Suroviny:
Housky na dopékánívejceplátkový uzený sýrsůlpepř
Postup přípravy receptu:
Housce odkrojíme vršek a vnitřek přimáčkneme ke stěně. Vyložíme uzeným sýrem, vyklepneme opatrně vejce, posolíme a opepříme. Dáme zapéct do trouby na 180C cca 10 - 15 minut, podle toho, jak chceme mít vejce upravené.
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2455062590137392265.post-57871718098738920372015-12-10T07:08:00.004-08:002015-12-10T07:09:21.287-08:00Celerový salát
Celerový salát
Suroviny:
1 malá sklenice strouhaného sterilovaného celeru1 konzerva kukuřice20 dkg šunky na nudličky1 majonéza 250ml1 ananas plechovkapórek15 dkg tvrdého sýra - nastrouhat
Postup přípravy receptu:
Do mísy naskládáme vrstvy surovin, jak jdou za sebou podle receptu. A necháme do druhého dne odležet. A pak promícháme a podáváme.
Poznámka:
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/05316954003827782540noreply@blogger.com0