Zdobená jablíčka......
Autor
daniela k. | danke
Přidávám můj návod, jak obyčejné červené jablíčka změnit na jablíčka vánoční. Do Vánoc je sice ještě relativně daleko, ale nevadí, houževnaté bio-jablíčka hravě dokážou zkrášlovat byt celé adventní a vánoční období. Nejen že potěší oko, jsou všestranně použitelné na dekorativní účely, a to nejlepší : člověk je nemusí opatrovat do příštího roku, kdykoliv se dají zlikvidovat jako výborná osvěžující pochoutka - "schřoupat."
Návod na zdobící hmotu - stejná jako na medovníky:
- 140 gr práškového cukru,
- 1 bílek,
- pár kapek citronu,
Důležitá je délka šlehání uvedených přísad : minimálně 10 minut! Čím déle, tím lépe - aby byla masa dostatečně hustá a neroztékala se.
Vytvořenou hmotu dát do mikroténového sáčku, odstřihnout na rohu co nejmenší dírku, jablíčko vyleštit utěrkou, a můžeme zdobit...
..... asi hodinka, a radši více, je třeba na uschnutí, než začneme s jablíčky opatrně manipulovat .....
..... na příklad dekorovat košík .....
..... použít při stolování .....
A takto čekají v mém obchůdku na zákazníky .....
(andělíčci na fotce jsou od Inkaz, filcová hvězdička od Zuna)
..... pohoda u nás na Vánoce (v okně vydrží jablíčka nejdéle, je tam nejchladněji)
Ještě poznámka : nevhodné na použití venku, zdobená jablíčka nemají ráda vlhkost)
Přeji hodně zábavy při zdobení ! (a dobrou chuť jak se na poprvé nepodaří :))
Žádné komentáře:
Okomentovat