Suroviny:
- 2 ks velké brambory
- 50 g másla
- 1 - 2 stroužky česneku
- 200 g smetanového sýra
- 4 plátky Prosciutto
- vařená mrkev na ozdobu
- petrželová nať
- pažitka
- sůl
- 2 lžíce kyselé smetany
Postup přípravy:
Krok 1
Brambory umyjeme, osušíme, zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáte troubě cca 1,5 hodiny při 180 °C
Krok 2
Po upečení vyndáme z trouby a ještě horké rozpůlíme a střed vydlabeme..
Krok 3
V misce smícháme vydlabané středy brambor s máslem do hladka, přidáme sýr, česnek a kyselou smetanu.
Krok 4
Vydlabané brambory osolíme, dáme kousek másla a vložíme tam udělanou směs.
Krok 5
Vrch ozdobíme plátky prosciutta, kousky vařené mrkve a zelenými bylinkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat