Upečte si bleskový koláč s ovocem a bez námahy – v
zavařovací sklenici
Recept je velmi snadný. Díky krátké přípravě s ním
můžete potěšit nečekanou návštěvu, která bude zírat, že je to vůbec možné.
Můžete sis jej také snadno sbalit a odnést třeba do práce.
Proč je tento recept
skvělý
·
Hotovo během chvilky
– zažene chuť a potěší návštěvu
·
Koláč si můžete ve
sklenici pohodlně přepravovat kam chcete
·
Koláč ve sklenici se
hodí jako milý dárek
·
Zvládne jej i
naprostý začátečník
Ingredience
·
2 a 1/2 hrnku ovoce
·
1/2 hrnku mouky /
špaldové mouky
·
1/2 hrnku cukru / medu
·
1/2 lžičky kypřicího
prášku do pečiva
·
1/2 lžičky soli
·
200 g másla
·
ušlehanou smetanu
(není nutné)
Postup
Troubu předehřejte na
160°C.
Oblíbené ovoce
nakrájíme na menší kousky a nasypeme do čtyř zavařovacích sklenic.
Smíchejte mouku,
cukr, kypřicí prášek a sůl. Dobře promíchejte a poté nasypte do sklenic s
ovocem.
Nahoře nechte trochu
místa.
Na směs i ovoce dejte
kousek másla. Stačí cca 50g. Zavařovačky neuzavírejte. Vložte je do pečící
mísy. Pokud chcete mít klid, aby se náhodou nezakutálely, můžete je obsypat
fazolemi, kterým to neuškodí.
Pečeme na 160°C cca
hodinu.
Po upečení necháme
úplně vychladnout.
Sklenice pak můžete
zavíčkovat, nebo dát na vrch kopeček šlehačky a dát se do toho
V lednici tato
dobrota vydrží až 7 dní.
Žádné komentáře:
Okomentovat