středa 16. dubna 2014

VELIKONOCE




Máme pomalu za sebou Škaredou středu a nejkrásnější svátky jara - Velikonoce - jsou tady!!!

Ráda bych Vám zde poskytla pár dobrých nápadů  a receptů:

Velikonoční nádivka od babičky 


  • 1/2 kg uzeného masa
  • 1/2 kg vepřového masa
  • 10 vajec
  • 10 rohlíků
  • sůl, mletý pepř, majoránka, 
  • kopřiva, petrželka, pažitka


Vepřové a uzené maso uvaříme doměkka. Rohlíky nakrájíme na kostičky, pokropíme vývarem z masa, aby byly mírně nasáklé. Vmícháme žloutky, pepř, sůl, pažitku, majoránku, petrželku a nakonec ušlehané bílky. Podle chuti můžeme přidat i čerstvé nasekané kopřivy.
Nádivku dáme do formy a pečeme 1/2 - 3/4 hodiny.
Babiččinu velikonoční nádivku podáváme podle chuti.





Tady je několik dobrých nápadů na velikonoční mňamky 
pro návštěvy, a nebo jen tak sobě pro radost