sobota 9. srpna 2014

Riziko invalidity a pojištění






30% sleva na cestovní pojištění
Invalidita: Propad příjmů je extrémní - až o 83 %
Pojištění invalidity
Invalidita je z hlediska nízkých náhrad od státu a obtížného uplatnění na trhu práce skutečný problém trápící 436 409 lidí v ČR.
Riziko invalidity v produktivním věku je vyšší než riziko úmrtí a hrozí bez rozdílu každému. 9 % produktivních obyvatel je invalidních.
Invalidní důchod je pro mnohé jediným zdrojem příjmu. Propad příjmů je extrémní - až o 83 %.


Náhrada od státu za hrubý příjem 25 000 Kč:
  • 1. stupeň invalidity - 5 703 Kč
  • 2. stupeň invalidity - 7 385 Kč
  • 3. stupně invalidity - 12 429 Kč
Češi podceňují invaliditu a pojišťují si rizika, která nemají tak závažný finanční dopad. Chytrý Honza vám nastaví chytré životní pojištění na míru s bezkonkurenčním poměrem cena/výkon v ČR!
Prázdninová vloupání: přes 1 900 vykradených bytů
Pojištění majetku
Zloději si na rozdíl od nás dovolenou v létě neberou. Loni v červenci a srpnu bylovykradeno přes 1900 bytů. A vloupání je každý rok více.
Zloději stačí během pár minut ukrást věci i za 50 000 Kč. Riziko vykradení roste zejména v létě, kdy řada z nás odjíždí na dovolenou. Radši se všude nechlubte.
Kromě běžných bezpečnostních zásad ocenítesprávně nastavené pojištění domácnosti. Když všechno zabezpečení selže, pojištění za pár desítek korun měsíčně alespoň nahradí škodu až do výše statisíců.


Vážení přátelé,
všem moc doporučuji se nad tímto sdělením zamyslet,
sama jsem plně invalidní a vím, co to v dnešním světě obnáší, obzvlášť, když jste odkázáni pouze na tento zdroj příjmu jako jediný. Všichni si totiž myslí, kolik postižení berou všech možných příspěvků, ale opak je pravdou, podle nového sociálního zákona nám zůstaly pravidelné a nárokové pouze dva, a to příspěvek na mobilitu (což je dávka na přesuny z místa na místo, autobusy, tramvaje, auta, speciální auta apod.) a to ve výši 400,-Kč/měsíc.
Další je příspěvek na péči, jsou 4.stupně a pohybují se v rozmezí 2.000 - 11.000,-Kč/měsíc a jeho výše se určuje
podle stupně postižení a mobility jednotlivých postižených. Tento příspěvek je určen na zaplacení služeb, které nejsou lidé schopni si sami udělat a věřte, že je to tak málo a pokud nebydlíte nebo nemáte ve své blízkosti osobu blízkou, tak příspěvek nestačí. Jen pro zajímavost, hodina za službu se pohybuje kolem 120,-Kč/hodina. Tak si to propočtěte a vyjde vám, že při nejvyšší částce 11.000,-Kč/měsíc je to cca 92 hodin/měsíc, což je 23 hodin/týden, což je 3,2 hodiny/den. Tento nejvyšší příspěvek dostávají lidé, kteří potřebují celodenní péči,
to znamená, že jim asi tři hodiny denně nemohou stačit.
To je příklad, ale tak by se to dalo propočítat u všech stupňů příspěvku.


Žádné komentáře:

Okomentovat