pátek 15. srpna 2014

Vynikající knedlíky


    Nejrychlejší knedlíky







Suroviny:
1,5 rohlíku
1,5 hrnku hrubé mouky
2 žloutky – z bílků sníh
Půl prášku do pečiva, půl lžičky soli
1,5 hrnku mléka

od chvíle, kdy se rozhodnete, že je uděláte a dobou, kdy je budete
servírovat na talíře, uběhne cca čtvrt hodiny. Žádné vaření vody, nic takového!!!
Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme
jeden a půl hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, asi půl lžičky soli,
půlku prášku do pečiva (1 lžička) a zalijeme jedním a půl hrnkem mléka.
Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.
Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar. Mně se osvědčila na bábovku (nejlépe z jenského skla, keramiky, NE plechovou!!!!!!)

Vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.
Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit". No a pokud máte troubu
výkonem 750W tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut. Až se trouba vypne počkejte
cca 1-2 minuty ať se těsto "uklidní" no a pak párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou)



Varianta pro menší formu
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek mléka
1rohlík
1 žloutek – z bílku sníh
Půl prášku do pečiva a menší půlka lžičky soli

 Postup je stejný










I ode mě pár fotek z přípravy a naservírovaný talíř se Szegedínským gulášem – 
na indonézský způsob  




Tak s chutí do práce a dobrou chuť!