neděle 3. srpna 2014

Dítě po třicítce



DÍTĚ PO 30-tce
V dnešní době se může stát rodičem každý. Ne každý však k rodičovství přistupuje jako k možnosti se dál osobnostně, emočně a duchovně posouvat. Tak, jak vyspívá každý jedinec, vyspívá i společnost a začínají se objevovat vědomá partnerství a vědomá rodičovství. Jsou to lidé, kteří na sobě už nějakou dobu vědomě pracují, zpracovávají si systematicky (to je důležité slovo) svá témata z rodu, z rodových linií (ženská-mužská), zpracovávají si svá traumata z odobí prenatálu, porodu a z dětství aby se stali vnitřně silným, emočně a energeticky vyladěným člověkem, který spolu s partnerem vytváří vědomý, láskyplný a bezpečný prostor pro své dítě.
Vědomý -bdělý přístup k početí se dělí na 2 roviny. Ta první úroveň vychází z toho, že se dva milují, mají vyřešenou svou minulost a jsou dostatečně stabilizovaní v přítomném okamžiku. Jsou přítomni ve všech tělech (někteří lidé nejsou přítomni a tzv.ulítávají) a na základě vnitřního pocitu ze srdce se rozhodnou počít dítě s vybraným jedincem, protože je to další krok, posun v jejich životě, a oni jsou připraveni vztah prohloubit (žena i muž umí tento pocit prožít stejně hlouboko, protože i muži mají své otcovské tužby, jsou-li ve své síle, samozřejmě). Toto rozhodnutí tedy nepochází z hlavy, ale zevnitř- ze Srdce.
Druhá rovina vypadá asi takto - "už je čas, lékař říká, že bych už měla", "už jsme spolu dost dlouho", "začínám se nudit, chci změnu", "když se stane tátou, třeba přestane pít", "nechci být stará máma", "chci si ho nějak udržet", "když mu dám dítě, bude mít radost" atd. jsou samozřejmě podněty z hlavy a bude to mít své důsledky.
Být připraven na novou roli vyžaduje určitou emoční zralost, někteří z vás již procházejí testem Emoční zralost, kde si mohou prověřit, na jaké úrovni se nyní pohybují. K testu blíže zde: http://www.spokojenazena.eu/test-emocni-zralosti/
Být emočně zralý a mít opracovaná traumata z dětství ještě neznamená, že tím vše končí. Skrze dítě se o sobě budete dozvídat více, a objeví se další prostor pro práci na sobě a svých tématech. Jak už sami víte, je to proces, u každého jinak dlouhý a dokud budeme v tomto těle, učíme se. I například potrat dítěte a nebo úmrtí dítěte je důležitá duchovní lekce pro oba rodiče. Jelikož to ale velmi bolí, rodiče a nebo aspoň jeden z nich, se snaží tuto zkušenost vymazat ze života tím, že to v sobě potlačí a vytěsní. Stává se z toho trauma, které může postihnout jako energetická, emoční a mentální zátěž i několik generací po vás (děti, vnuky), proto budťe velmi bdělí a opatrní, jak s čím zacházíte a raději vyhledejte pomoc, kde se na svou bolest jemně a citlivě "podíváte".
Někteří lidé se vědomě rozhodnou, že se v tomto životě nechtějí stát rodiči. Tito lidé často pracuji v pomáhacích profesích, jsou to často terapeuti, lektoři a lidé v různých organizacích zaměřených na pomoc lidem, zvířatům nebo přírodě. Ale můžou to být také lidé, kteří se v minulých inkarnacích věnovali pouze druhým a nyní se mají naučit věnovat se pouze sobě.
Ti a nebo ti, své rodičovství si prožili v minulých životech a nyní přicházejí zcela s jiným plánem Duše a sebe-realizací.
Atˇ už se stanete rodičem ve svých 16ti, jako moje maminka, a nebo jako 42 letá žena, je to v pořádku a přesně tak, jak to má být.
Párům, kteří se snaží o miminko a nedaří se, jsou "nuceni" podstupovat značně traumatické umělé oplodnění, raději doporučím, aby si vymezili například 1 rok, kde se vědomě zaměří na svá traumata a témata z dětství, kvůli kterým se často ženy i muži stávají neplodnými a různě zablokovanými.
Ženám, které prožily těžký a traumatický porod a nebo období po porodu, jejich dítě mělo pupeční šňůru kolem krku a nebo prošlo císařským porodem, by se měly také zaměřit na zpracování tohoto prožitku, aby jim v průběhu života neunikala životní energie.
Jste-li žena a jste-li značně vystresovaná svým věkem a společenským postojem, že byste už měla mít dítě, protože se na to všichni ptají, deptají vás atd, nejprve si dovolte se vnitřně posílit, vyladit emoce, odstřihnout se od svých rodičů a minulých vztahů, a teprve pak se svobodně rozhodněte kdy, s kým a zda vůbec chcete počít dítě.
Máte-li ve svém okolí ženu, muže a nebo pár, který netouží stát se rodičem, respektujte to, je to v pořádku.
Máte nějaké otázky? Napište mi: spokojena.zena@gmail.com

Přeji vám pěkný letní den, s láskou Natálie*

Žádné komentáře:

Okomentovat