neděle 30. srpna 2015

Dobrota bez námahy - rychlovka

Upečte si bleskový koláč s ovocem a bez námahy – v zavařovací sklenici

Recept je velmi snadný. Díky krátké přípravě s ním můžete potěšit nečekanou návštěvu, která bude zírat, že je to vůbec možné. Můžete sis jej také snadno sbalit a odnést třeba do práce. :)
Proč je tento recept skvělý
·         Hotovo během chvilky – zažene chuť a potěší návštěvu
·         Koláč si můžete ve sklenici pohodlně přepravovat  kam chcete
·         Koláč ve sklenici se hodí jako milý dárek
·         Zvládne jej i naprostý začátečník

Ingredience
·         2 a 1/2 hrnku ovoce
·         1/2 hrnku mouky / špaldové mouky
·         1/2 hrnku cukru / medu
·         1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
·         1/2 lžičky soli
·         200 g másla
·         ušlehanou smetanu (není nutné)

Postup
Troubu předehřejte na 160°C.
Oblíbené ovoce nakrájíme na menší kousky a nasypeme do čtyř zavařovacích sklenic.
Smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl. Dobře promíchejte a poté nasypte do sklenic s ovocem.
Nahoře nechte trochu místa.
Na směs i ovoce dejte kousek másla. Stačí cca 50g. Zavařovačky neuzavírejte. Vložte je do pečící mísy. Pokud chcete mít klid, aby se náhodou nezakutálely, můžete je obsypat fazolemi, kterým to neuškodí.
Pečeme na 160°C cca hodinu.
Po upečení necháme úplně vychladnout.
Sklenice pak můžete zavíčkovat, nebo dát na vrch kopeček šlehačky a dát se do toho :)

V lednici tato dobrota vydrží až 7 dní.