Bramborový knedlík
DOMÁCÍ-RYCHLÝ a jako PEŘÍČKO !!!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY:
1 KG OŠKRÁBANÝCH BRAMBOR ,
POTŘEBNÉ PŘÍSADY:
1 KG OŠKRÁBANÝCH BRAMBOR ,
1/2 KG MOUKY HRUBÉ,
1 -2 VEJCE dle velikosti
1x potravinová folie
POSTUP PŘÍPRAVY
Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě hodně do měkka.
Po uvaření je rozmačkáme nebo rozšleháme, jako kdybychom dělali bramborovou kaši.
Přidáme vejce a mouku /já dávám dvě vajíčka/ a zpracujeme těsto, které není tuhé, je nadýchané.
Rozložíme si potravinovou folii, dávám dva pásy přes sebe, a na ně naložíme těsto, vytvarujeme šišku a balením do folie ještě upravíme tvar.
Na jednom konci uděláme uzel, kdo nezvládne, může zavázat provázkem.
POSTUP PŘÍPRAVY
Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě hodně do měkka.
Po uvaření je rozmačkáme nebo rozšleháme, jako kdybychom dělali bramborovou kaši.
Přidáme vejce a mouku /já dávám dvě vajíčka/ a zpracujeme těsto, které není tuhé, je nadýchané.
Rozložíme si potravinovou folii, dávám dva pásy přes sebe, a na ně naložíme těsto, vytvarujeme šišku a balením do folie ještě upravíme tvar.
Na jednom konci uděláme uzel, kdo nezvládne, může zavázat provázkem.
A k tomu konci pořádně knedlík natlačíme, upravíme a zavážeme i druhý konec.
vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo.
Knedlík je jako peříčko, folie drží tvar, a proto se nemusí dávat tolik mouky a
vaříme ve vroucí vodě cca 20 minut až nám vyplave nahoru-sem tam otočíme a je hotovo.
Knedlík je jako peříčko, folie drží tvar, a proto se nemusí dávat tolik mouky a
mít místo knedlíků beton.
Knedlík není oslizlý.
Dobrou chuť :-)
RECEPT LZE POUŽÍT I NA HALUŠKY A NOKY:
Knedlík není oslizlý.
Dobrou chuť :-)
RECEPT LZE POUŽÍT I NA HALUŠKY A NOKY:
Stejné těsto, jen přidáme na kilo brambor o cca 10 dkg mouky méně.
Protlačíme těsto přes haluškovník do vařící vody, mírně osolené.
Lze uvařit i noky. Do mírně osolené, vařící vody vkládáme těsto,
které nabíráme polévkovou lžící.
Lze uvařit i noky. Do mírně osolené, vařící vody vkládáme těsto,
které nabíráme polévkovou lžící.
Žádné komentáře:
Okomentovat