Letní jahodový nepečený dort
Ingredience
·
500 g zralých jahod
·
600 ml bílého jogurtu
(čím kvalitnější, tím lepší, zkuste nějaký s probiotickou kulturou)
·
10 plátků želatiny
(pokud nemáte želatinu v plátcích, toto množství odpovídá 17 g klasické
želatiny v sáčku)
·
2 lžíce medu
·
1/2 lžičky olivového
oleje
Postup
1. Jogurt nechte zteplat na pokojovou teplotu. Želatinové
plátky nechejte chvíli ve studené vodě, aby nabobtnaly. Poté je vymačkejte,
dejte do misky a trošku zahřejte v mikrovlnce. Stejný postup můžete udělat ve
vodní lázni.
2. V míse smíchejte jogurt a med. Vmíchejte rozpuštěnou
želatinu.
3. Přichystejte si větší mísu, vymazejte ji olivovým
olejem a vyložte potravinovou fólií. Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na
plátky. Většími plátky jahod vyložte dno a boky mísy.
4. Vlijte 3/4 jogurtové směsi. Vyskládejte na jogurt
zbývající jahody. Vlijte zbytek jogurtu.
5. Mísu zakryjte a dejte asi na 4 hodiny ztuhnout do
lednice. Zthnutý dort vyklopte z mísy na talíř a nakrájený podávejte.
Tip: Dort si připravte den předem a nechte ho
ztuhnout přes noc, bude tak více uleželý a chutnější.
Žádné komentáře:
Okomentovat