Marokánky - měkké a vláčné
hotový výrobek
Suroviny:
140 g moučkového cukru
100 g kandované pomerančové kůry (ne jiné ovoce)
150 g sekaných loupaných mandlí
80 g másla
1/8 l mléka
30 g hladké mouky
čokoládová poleva
trocha mandlí na ozdobu
100 g kandované pomerančové kůry (ne jiné ovoce)
150 g sekaných loupaných mandlí
80 g másla
1/8 l mléka
30 g hladké mouky
čokoládová poleva
trocha mandlí na ozdobu
Postup přípravy receptu:
Mléko, máslo, mandle, cukr a pomerančovou kůru smícháme a zvolna vaříme 10 minut. Odstavíme, přimícháme mouku a necháme vychladnout.
Z hmoty děláme lžičkou namočenou ve studené vodě kopečky na plech vyložený pečícím papírem. Navrchu ozdobíme mandlovými nudličkami a pečme při 175°C asi 10 minut. Necháme vychladnout na plechu.
Spodní stranu placiček potřeme čokoládou.
Poznámka:
Tyto marokánky jsou na rozdíl od kupovaných měkké a vláčné. Proto se staly součástí všech rodinných oslav a zařadili jsme je i jako vánoční cukroví.. Já na rozdíl od receptu je ihned po vyndání z trouby okrojím kulatou vykrajovačkou (také máčet do vody) a namáčím polovinu kolečka. Na čokoládu pak nalepím poloviny mandliček.
Žádné komentáře:
Okomentovat