Suroviny:
1 kg bůčku vcelku bez kůže
čerstvý tymián a rozmarýn
pepř
sůl
na potření:
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce dijónské hořčice
1 polévková lžíce sójové omáčky
chilli
Na brambory:
1kg brambor nakrájených na tenké plátky
1 velká cibule
3 stroužky česneku
4 bobkové listy
tymián a rozmarýn
pepř
sůl
1/2 l drůbežího vývaru
čerstvý tymián a rozmarýn
pepř
sůl
na potření:
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce dijónské hořčice
1 polévková lžíce sójové omáčky
chilli
Na brambory:
1kg brambor nakrájených na tenké plátky
1 velká cibule
3 stroužky česneku
4 bobkové listy
tymián a rozmarýn
pepř
sůl
1/2 l drůbežího vývaru
Postup přípravy receptu:
Nakrájené brambory rozprostřeme na plech, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, osolíme, opepříme, vše promícháme a zalijeme vývarem. Dáme do vyhřáté trouby na 170°C na spodní příčku.
Maso ze strany pod kůží nařežeme do mřížky, vetřeme do něho sůl, pepř a nasekané bylinky, zbytek stran osolíme. Vložíme na střední příčku na mřížku tak, aby šťáva kapala do brambor.
Vše pečeme pomalu 3 hodiny.
Nakonec z uvedených surovin vymícháme marinádu, kterou maso potřeme a necháme dopéct kůrčičku.
Brambory díky šťávě z masa mají vynikající chuť.
Poznámka
Inspirace ze starého vydání časopisu Albert (asi)
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Tohle je super recept a nejlepší je, že ho málo kdo zná a docení. Mám známého, chodí po fakt skvělých restauracích – Michelinské hvězdy, další ocenění, Pohlreich atd. Prostě fajnšmekr. Peníze na to má, investuje do zlata. A já mu tohle půl roku zpátky uvařil. Frfňal, že nikam nejdeme, že budeme jíst doma. Ono se ale nikam jít nedalo. A musel jsem se smát, jak si pak rochnil a přidával, že tohle ještě v žádné restauraci neměl. :)
OdpovědětVymazat