Suroviny:
15 dkg mletých vlašských ořechů
15 dkg moučkového cukru
15 dkg mletých piškotů
2 vejce
1 lžíce kakaa
čokoláda na vaření
máslo nebo ztužený tuk
bílá čokoláda jiná čokoláda na ozdobu
šlehačka + ztužovač (nebo pařížská šlehačka)
15 dkg moučkového cukru
15 dkg mletých piškotů
2 vejce
1 lžíce kakaa
čokoláda na vaření
máslo nebo ztužený tuk
bílá čokoláda jiná čokoláda na ozdobu
šlehačka + ztužovač (nebo pařížská šlehačka)
Postup přípravy receptu:
Ořechy, cukr, kakao, piškoty a vejce pořádně proděláme.
Těsto rozválíme na igelitu, nebo na vále posypaném moučkovým cukrem, na sílu asi půl centimetru. Nakrájíme na malé čtverečky a natáčíme na malé plechové trubičky.
Necháme zaschnout do druhého dne. Pak stáhneme z trubiček a máčíme v rozehřáté čokoládě. Podle fantazie ještě dozdobíme a necháme ztuhnout.
Plníme šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem, nebo i pařížskou šlehačkou, podle chuti.
Poznámka
Recept mám z knihy - PEČEME ZDOBÍME -od paní Juráňové a dělám ho už několik let, jsou vynikající.
Kdo by se bál syrových vajíček, myslím, že by se dala nahradit třeba smetanou - asi jen půjdou hůře natáčet na trubičky, ale po zaschnutí by neměl být problém. Já dostávám čerstvá domácí vajíčka, tak tohle neřeším.
Dělám většinou, tak jeden až dva dny před Štědrým dnem, uchovávám v lednici a plním až před podáváním.
Teď jsem dělala na oslavu a bylo to první, co zmizelo ze stolu.
Žádné komentáře:
Okomentovat