Jahodové řezy
POTŘEBNÉ PŘÍSADY:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 4 vejce
- pol hrnek oleje
- 1 hrnek cukru
- 5 lžic mléko
- puding
- džem
- jahody
- želatina
- lžička kypřícího prášku
POSTUP PŘÍPRAVY:
Ze dvou hrnků polohrubé mouky, 5 lžic mléka, 4 vajec, 1 hrnku cukru, půl hrnku oleje a lžičky kypřícího prášku ušleháme těsto, které pečeme na vymaštěném plechu 15 minut při 180 stupních.
Vychladlé těsto natřeme jahodovým džemem, na něj dáme náplň, kterou jsme udělali z uvařeného vanilkového pudingu smíchaného s jemným tvarohem a práškovým cukrem podle chuti. Na vrch poklademe umyté čerstvé jahody, které polijeme jahodovou želatinou a dáme do chladničky nebo do chladu.
Autor receptu Ivan K.
Dobrou chuť a hezký víkend Vám přeje Irena Hufová
Žádné komentáře:
Okomentovat