Rybízové řezy
POTŘEBNÉ PŘÍSADY:
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 125 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 150 g Hery
Náplň:
- 5 vajec
- 700 ml mléka
- 300 g cukru krupice
- 2 vanilkové pudinkové prášky
- 750 g rybízu
POSTUP PŘÍPRAVY:
Ze surovin na těsto uděláme drobenku, nasypeme ji na vymazaný plech 30 x 40 cm, lehce přitlačíme a předpečeme na 180°C asi 12 minut. Mezi tím uvaříme pudink: do 200 ml mléka zamícháme 5 žloutků, 150 g cukru a pudinkové prášky, toto nalijeme do zbývajícího již vařícího mléka a 1 minutu provaříme. Vychladíme. Opatrně vmícháme rybíz a náplň natřeme na korpus. Z bílků a 150 g cukru ušleháme tuhý sníh, opatrně jej natřeme na náplň a pečeme na 160°C asi 20 minut. Krájíme dobře vychlazené.
Autor receptu Ivana Nawratová.
Dobrou chuť přeje Irena Hufová
Žádné komentáře:
Okomentovat