Luxusní řezy MACECHA
Suroviny:
Vanilkový krém:
Šlehačkový krém:
3 ksvejce
120 gmoučkového cukru
50 mlvody
50 mloleje
125 gpolohrubé mouky
1 lžícekakaa
1/2 bal.prášku do pečiva
Vanilkový krém:
1 bal.vanilkový pudink
3 lžícekr. cukru
400 mlmléka
Šlehačkový krém:
150 mlsmetany ke šlehání
200 mlzakysané smetany
1 bal.vanilkový cukr
čokoládová poleva
Postup přípravy:
Připravíme si suroviny. Vejce dáme promíchat s cukrem. Přidáme 50 ml vody. Přidáme 50 ml oleje. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao, promícháme.
- Světlé těsto vylijeme na plech o rozměrech 23 cm x 32 cm. Tmavé těsto pomocí lžíce přidáme na vrch světlého.
- Polovinu mléka na vanilkový krém dáme na oheň sevřít, přidáme cukr, do druhé poloviny vysypeme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a uvaříme pudink.
- Vanilkový pudink pomocí naběračky navrstvíme na obě těsta. Pomocí vidličky všechny tři těsta spirálovitě promícháme. Vytvoříme si obraz podle svých představ a uměleckých zdatnosti.
- Pečeme při 200 stupních asi 30 minut, dáme vychladnout.
- Mezitím si vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. Přidáme zakysanou smetanu. Šlehačkovou nádivku rozetřeme na koláč.
- Libovolně ozdobíme.
- Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat