Křimický řízek
Suroviny:
4 plátky vepřové pečeně
500 g bílého zelí
sůl
pepř
4 vejce
6 stroužků česneku
hladká mouka dle potřeby
500 g bílého zelí
sůl
pepř
4 vejce
6 stroužků česneku
hladká mouka dle potřeby
Postup přípravy receptu:
Maso si osolíme a opepříme. Orestujeme krátce na pánvi. Odložíme stranou a připravíme těsto.
Zelí vyjmeme ze sklenice a vymačkáme šťávu. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Vymícháme a zahustíme moukou dle potřeby. Těsto by mělo být hustější jako na bramborákové těsto. V těstíčku obalíme orestované maso a na pánvi ve větším množství oleje pomalu smažíme.
Podáváme s bramborem a zeleninou. Je vhodná i tatarka, kdo má rád.
Dobrou chuť, je to mňamka
Žádné komentáře:
Okomentovat