čtvrtek 18. června 2015

Nepečený jahodový zákusek






Nepečený jahodový zákusek
  
Suroviny:
1 kg tvarohu
150 gr másla
1 hrnek moučkového cukru
2 bal. vanilkového pudinku
1 lžíci kukuřičného škrobu
3 ks vejce
1/3 hrnek studeného mléka
1 ks citronová kůra
32 ks sušenky
650 gr jahody
2 bal. jahodového želé
Postup přípravy:
1.      Máslo dáme do hrnce, necháme rozpustit na mírném ohni. Přidáme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
2.      Když je cukr rozpuštěný, přidáme tvaroh a zahříváme na mírném ohni za stálého míchání, dokud nedostaneme hladkou hmotu. Odstavíme.
3.      Vajíčka utřeme do pěny a za jednoho pohybu vařečky je přidáme k tvarohové hmotě. Vrátíme zpět na oheň a přivedeme do varu.
4.      V mléce rozmícháme pudinkové prášky a kukuřičný škrob. Přilijeme k tvarohové směsi a za stálého míchání uvaříme hustý krém - 3-4 minuty. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a promícháme. 
5.     Připravíme si formu na pečení (25 x 25 cm), vyložíme ji papírem a dno vyložíme sušenkami. Navrstvíme 1/2 krému a pěkně uhladíme. Naskládáme sušenky a navrstvíme druhou polovinu tvarohové náplně. Odložíme do lednice a necháme ztuhnout.
6.      Po ztuhnutí nádivky na vrch naskládáme jahody. Jahodové želé si připravíme podle návodu na obalu a zalijeme jahody. Necháme ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť!