středa 4. listopadu 2015

Pikantní bůček pečený nad brambory


Pikantní bůček pečený nad brambory
Pikantní bůček pečený nad bramboryPikantní bůček pečený nad bramboryPikantní bůček pečený nad bramboryPikantní bůček pečený nad bramboryPikantní bůček pečený nad brambory

Suroviny:

1 kg bůčku vcelku bez kůže
čerstvý tymián a rozmarýn
pepř
sůl 
na potření:
1 polévková lžíce medu
polévková lžíce dijónské hořčice
polévková lžíce sójové omáčky
chilli 

Na brambory:
1kg brambor nakrájených na tenké plátky
1 velká cibule
3 stroužky česneku
4 bobkové listy
tymián a rozmarýn
pepř
sůl
1/2 l drůbežího vývaru
Postup přípravy receptu:
Nakrájené brambory rozprostřeme na plech, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, osolíme, opepříme, vše promícháme a zalijeme vývarem. Dáme do vyhřáté trouby na 170°C na spodní příčku.
Maso ze strany pod kůží nařežeme do mřížky, vetřeme do něho sůl, pepř a nasekané bylinky, zbytek stran osolíme. Vložíme na střední příčku na mřížku tak, aby šťáva kapala do brambor.
Vše pečeme pomalu 3 hodiny.
Nakonec z uvedených surovin vymícháme marinádu, kterou maso potřeme a necháme dopéct kůrčičku.
Brambory díky šťávě z masa mají vynikající chuť.

Poznámka

Inspirace ze starého vydání časopisu Albert (asi)
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

1 komentář:

  1. Tohle je super recept a nejlepší je, že ho málo kdo zná a docení. Mám známého, chodí po fakt skvělých restauracích – Michelinské hvězdy, další ocenění, Pohlreich atd. Prostě fajnšmekr. Peníze na to má, investuje do zlata. A já mu tohle půl roku zpátky uvařil. Frfňal, že nikam nejdeme, že budeme jíst doma. Ono se ale nikam jít nedalo. A musel jsem se smát, jak si pak rochnil a přidával, že tohle ještě v žádné restauraci neměl. :)

    OdpovědětVymazat