neděle 29. listopadu 2015

Plněné kornoutky

Plněné kornoutky

Kornouty
KornoutyKornoutyKornoutyKornouty

Kategorie receptuKategorie receptu: 

Cukroví 

Pečené

 - 

Plněné

Suroviny:

270 g cukru moučka
120 g hladké mouky
6 ks bílků (asi 220g)
200 g mletých ořechů

I. náplň:
2 vejce
200 g cukru moučka
250 g másla

II. náplň:
150 g cukru moučka
150 g másla
150 g rozpuštěné čokolády
2 vejce

Postup přípravy receptu:


Z bílků a cukru ušleháme sníh, do kterého zamícháme mouku a ořechy. Plechy vymažeme a vysypeme pol. moukou. Připravíme si hrníček s vodou a 2 lžičky. Pomocí lžiček si vytváříme malé placičky, které upečeme (pokud se vám to lepí, lžičku namočte).
Z trouby potom vyndáváme po jednom placičky až když začnou růžovět okraje a hned balíme kornoutky
(max po dvou kusech - trouba musí být stále zavřená, aby kornoutky při balení nepopraskaly). pozor pálí při tom prsty, tak opatrně.
Okraje kornoutků namáčíme do čokolády a dozdobíme krémem.
Bílý krém
- vejce a cukr ušleháme v páře do zhoustnutí a dále šleháme do vychladnutí. Potom utřeme s máslem.
Tmavý krém
- cukr utřeme se změklým máslem a vajíčky a pomalu přidáváme rozpuštěnou čokoládu.

Poznámka:

Kornoutky se musí balit hnedka, když je vyndáte z trouby. Pak už byste je nezabalily. Je to potřeba dělat ve dvou - jedna balí a jedna vyndává z trouby. Z jedné dávky je asi 90-100 ks kornoutků, ale záleží jak děláte velké placičky.