úterý 18. března 2014

Proč objímat stromy



Magie stromů. Které a proč je objímat.



Každý strom žije, má svoji duši a také svou životní sílu. Lidé ji v minulosti dokázali využívat a pomáhala jim. To jen my, moderní lidé, zapomínáme na své kořeny.
O tom, že les i samotné stromy mají pozitivní vliv na lidskou psychiku, jsi se jistě přesvědčila už sama. Když je ti smutno, teskno, nebo třeba jen nevolno, stačí si vyjít na procházku do lesa a brzy se cítíš lépe.
Ale stromy mají vliv i na zdraví člověka, a na toto téma se již dokonce začínají objevovat nějaké vědecké výzkumy. Například vědci v Rusku zjistili, že větve sibiřské jedle umístěné poblíž nemocného, snižují množství mikrobů až o 50 procent. Borovicové a jalovcové větve zase urychlují uzdravování pacientů s nemocnými plícemi. Přinášely úlevu také při nepříjemných migrénách.
Stromy žijí, mají duši, svou vlastní silnou energii, kterou můžeš využít ve svůj prospěch. Lidé to dělali od pradávna, ale moderní člověk na to nějak zapomněl.
Než se pokusíš přijímat sílu stromu, ujisti se, zda na něm neroste jmelí nebo zda nemá nějaké výrůstky, protože takový strom je pravděpodobně nemocný. Pak strom obejmi a přitiskni se k němu celým tělem. Zavři oči, zapomeň na všechny problémy a soustřeď se jen na spojení se stromem. Představuj si, jak do tvého těla přechází životníé energie stromu. Protože se doporučuje zůstat ve spojení asi 15 až 20 minut, měla by sis vybrat místo, kde budeš mít klid a budeš se moct soustředit jen na sebe. Nakonec nezapomeň strom pohladit a poděkovat mu za jeho pomoc a za sílu, kterou ti předal.
Protože každý druh stromu má jiné vlastnosti, měla bys vědět, s jakým stromem máš v jaké situaci navázat spojení. Když budeš čerpat energii ze špatného stromu nejen, že ti nepomůže, ale může ti dokonce uškodit. Například tis energii nedává, ale bere si ji od jiných živých bytostí, a vrba pomáhá lidem uvědomit si své problémy, ale lidi depresivní může svést až k sebevraždě. Pojď se tedy podívat, kdy jaký strom máš využít.

Borovice
 - je symbolem síly, zdraví, dlouhověkosti a plodnosti, má hojivé účinky a pobyt v blízkosti tohoto stromu napomáhá k vyostření intelektu, posiluje paměť a navrací emocionální rovnováhu. Také zklidňuje zlost a stres a dokonce je prospěšný i při hubnutí. Borovice mají také antiseptické účinky, léčí a chrání před infekcemi a v jejich blízkosti se můžeme snadněji zbavit rýmy či nachlazení.

Bříza
 - zahání chmury, uklidňuje a způsobuje dobrou náladu. Pokud se cítíš vyčerpaná nemocí či prací, měla by sis dopřát odpočinek právě pod tímto stromem. Dobije tě to energií. Objímání břízy napomáhá také při rozvíjení intuice a vnímavosti.
Buk - pomáhá od stresu, bolestí hlavy. Potřebuješ-li získat nadhled nad svými problémy, vyraz do bukového lesa. Buk také posiluje v člověku schopnost tolerance k ostatním. Máš problémy s někým ve svém okolí, chceš mít ve všem pravdu? Objímání buku ti pomůže najít společný jazyk s ostatními a dovede vás ke kompromisu.

Dub
 - dodává zdraví a sílu, podporuje myšlenkové procesy a pomáhá s rozhodováním v obtížných situacích. Pobyt pod ním se proto doporučuje těm, kteří si nevědí rady. Dub jim dodá sílu a napoví to nejlepší řešení.
Jedle - chrání před přepracováním, takže by ji měli objímat lidé zavalení prací, ve stresu a s nízkým sebevědomím. Tento strom je dokáže zklidnit a dopřeje jim odpočinek. Ale pozor, jedle pomáhá s se sexuálními blokacemi, takže pokud potřebuješ pomoct, vyhledej v okolí tento strom.
Kaštan - uklidňuje, zmírňuje napětí a pomáhá především ve chvílích, kdy prožíváme z něčeho velké obavy a strach. Tento strom léčí nemocnou duši a pomáhá najít ztracené sebevědomí a jistotu.
Lípa - zajišťuje zdravý odpočinek a přivolává věštecké sny. Také dokáže usmířit dva (nebo skupinu) hádající se lidi. Je to strom lásky, který urovnává mezilidské vztahy. Dokáže i pozvednout náladu, takže se objímání lípy doporučuje lidem, kteří vidí všechno černě a domnívají se, že je neustále někdo pronásleduje a chce jim ublížit.
Modřín - dodává energii a povzbuzuje sebejistotu. Je symbolem obnovy a lepšího života, omlazuje jak fyzicky tak i psychicky. Potřebuješ-li zvednout náladu, pomůže ti právě modřín. Též ti pomůže zlepšit vlastnosti, jako je trpělivost, vytrvalost, a napomůže vyřešit komplikované záležitosti.
Smrk - má ochrannou moc, takže se na něj můžeš obráti vždy, když potřebuješ pomoct – ať už psychickou, či fyzickou. Vysazoval se u domů, aby chránil jeho obyvatele od všeho zlého, ale pokud ho obejmeš, dokáže ti ulehčit od tvých starostí.
Zdroj: Žena IN

Žádné komentáře:

Okomentovat