pátek 11. července 2014

Dobrůtka na neděli






Jahodové řezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • pol hrnek oleje
  • 1 hrnek cukru
  • 5 lžic mléko
  • puding
  • džem
  • jahody
  • želatina
  • lžička kypřícího prášku

POSTUP PŘÍPRAVY:


Ze dvou hrnků polohrubé mouky, 5 lžic mléka, 4 vajec, 1 hrnku cukru, půl hrnku oleje a lžičky kypřícího prášku ušleháme těsto, které pečeme na vymaštěném plechu 15 minut při 180 stupních.

Vychladlé těsto natřeme jahodovým džemem, na něj dáme náplň, kterou jsme udělali z uvařeného vanilkového pudingu smíchaného s jemným tvarohem a práškovým cukrem podle chuti. Na vrch poklademe umyté čerstvé jahody, které polijeme jahodovou želatinou a dáme do chladničky nebo do chladu.



Autor receptu Ivan K.

Dobrou chuť a hezký víkend Vám přeje Irena Hufová