pátek 11. prosince 2015

Bramborové palačinky

Bramborové palačinky

Bramborové palačinky
Bramborové palačinkyBramborové palačinkyBramborové palačinky
Kategorie receptuKategorie receptu: 

Bezmasá jídla

Doba přípravyDoba přípravy: 20 minut
Počet porcíPočet porcí: 4

Suroviny:

Palačinky:
600 g malých moučných brambor
3 lžíce hladké mouky
1/8 l husté smetany
sůl
pepř
5-6 vajec
muškátový oříšek
přepuštěné máslo (je chutnější) nebo olej na smažení

Náplň:
300 g měkkého tvarohu
sůl
bylinky čerstvé nebo mražené(nejlepší je pažitka, medvědí česnek apod.)
smetana

Postup přípravy receptu:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladit. Nebo můžeme využít zbylé brambory od oběda. Prolisujeme nebo nastrouháme je, přidáme smetanu, sůl, pepř, strouhneme trošičku muškátového oříšku, klepneme vejce a vymícháme hladké těsto, které postupně zahustíme moukou. Vyzkoušíme malý vzorek, podle potřeby dohustíme moukou. Těsto ale nesmí být moc tuhé, lámalo by se.
Na teflonové nebo podobné nepřilnavé pánvi jen lehce potřené tukem smažíme palačinky. Těsto musíte na pánev rozetřít, je trošku hustší než běžné těsto na palačinky.
Tvaroh rozmícháme se solí a bylinkami, naředíme smetanou podle potřeby.
Palačinky naplníme tvarohem a podáváme se salátem.