středa 9. prosince 2015

Luxusní řezy MACECHA

Luxusní řezy MACECHA

Suroviny:
3 ksvejce
120 gmoučkového cukru
50 mlvody
50 mloleje
125 gpolohrubé mouky
1 lžícekakaa
1/2 bal.prášku do pečiva




Vanilkový krém:
1 bal.vanilkový pudink
3 lžícekr. cukru
400 mlmléka


Šlehačkový krém:
150 mlsmetany ke šlehání
200 mlzakysané smetany
1 bal.vanilkový cukr
čokoládová poleva



Postup přípravy:
Připravíme si suroviny. Vejce dáme promíchat s cukrem. Přidáme 50 ml vody. Přidáme 50 ml oleje. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao, promícháme.











  1. Světlé těsto vylijeme na plech o rozměrech 23 cm x 32 cm. Tmavé těsto pomocí lžíce přidáme na vrch světlého.

  2. Polovinu mléka na vanilkový krém dáme na oheň sevřít, přidáme cukr, do druhé poloviny vysypeme pudink. Vlijeme do vroucího mléka a uvaříme pudink.

  3. Vanilkový pudink pomocí naběračky navrstvíme na obě těsta. Pomocí vidličky všechny tři těsta spirálovitě promícháme. Vytvoříme si obraz podle svých představ a uměleckých zdatnosti.


  4. Pečeme při 200 stupních asi 30 minut, dáme vychladnout.
  5. Mezitím si vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. Přidáme zakysanou smetanu. Šlehačkovou nádivku rozetřeme na koláč.


  6. Libovolně ozdobíme. 
  7. Dobrou chuť.