čtvrtek 10. prosince 2015

Vrabci v hrsti

Vrabci v hrsti

Vrabci v hrsti
Vrabci v hrstiVrabci v hrstiVrabci v hrstiVrabci v hrstiVrabci v hrsti

Kategorie receptuKategorie receptu: 

Pro začátečníky

Doba přípravyDoba přípravy: 10 min. + pečení
Počet porcíPočet porcí: 2 - 3 (celkem 12 ks)

Suroviny:

1/2 kg kuřecích stehenních řízků (3 ks)
20 dkg anglické slaniny (větší plátky)
1 cibule
1 bílá paprika
staročeské koření

Postup přípravy receptu:

Kuřecí řízky rozkrájíme na 4 stejné díly (napůl a znovu napůl), aby nám z každého vznikly 4 malé řízečky.
Každý řízeček zarolujeme do plátku slaniny.
Na dno pekáče si nakrájíme na nudličky cibuli a papriku, na ně naskládáme "balíčky" masa. Zasypeme staročeským (či jiným oblíbeným, např. grilovacím) kořením, dáme do trouby péct na 45 minut.
(Nesolím, koření obsahuje sůl.)
Příloha: bramborová kaše, hranolky, brambory

Poznámka:

Uvedené množství surovin bohatě stačí na 3 porce, ale je to tak moc dobré, že jsme to zblajzli ve dvou :-)