čtvrtek 3. prosince 2015

Linecké kostky

Linecké ořechové kostky

Ingredience


Pracovní postup
Linecké těsto-zpracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinout zabalené ve folii 2 hodiny,mezi tím si připravíme druhé těsto: 250g másla,250 g moučkového cukru,150 g vlašských strouhaných ořechů, 2 lžíce rumu,citronová kůra,sníh ze 7 bílků-vše smícháme a dáme na linecké těsto,které jsme si vyváleli na plech-pečící papír. Pečeme při 150°C, asi 40 minut.Poleva: žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme rum-7 žloutků,300 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu.
Polevu rozetřeme na upečené těsto.po zaschnutí ozdobíme mříž.Z rozpuštěné čokolády a ozdobíme vlašským ořechem
Dobrou chuť