čtvrtek 10. prosince 2015

Císařské kuře aneb Anděl v hubě

Kuře alias Anděl v hubě

Kuře alias Anděl v hubě
Kuře alias Anděl v huběKuře alias Anděl v hubě
Suroviny:

1 vykostěné kuře
30 dkg cibule na proužky
30 dkg šunky (nebo šunkového salámu)
30 dkg strouhaného tvrdého sýra
4-6 rozetřených stroužků česneku
sůl
olej

Postup přípravy receptu:


Kuře si nejprve vykostíme, je úplně jedno jak velké kousky masa to budou. Pekáček si vymažeme olejem, maso trochu prosolíme a vrstvíme:
na dno šunka, pak kuřecí maso,trochu popepříme, potřeme rozetřeným česnekem, zasypeme cibulí a posypeme strouhaným sýrem. Tímto způsobem uděláme nejméně 2 vrstvy a skončíme sýrem. Dáme péct dokud maso není měkké, asi 30-40 minut.

Poznámka:

Podáváme s hranolkama, bramborama, nebo rýží a maso krájíme vcelku na plátky. Můžeme dosolit.
Tento recept už pár let zdomácněl a patří chutí mezi naše nejlepší!
Zdroj: recept mám od své bývalé spolupracovnice Marušky a ta ho měla od své maminky. Původně se recept jmenoval: Císařské kuře, protože nám mimořádně chutná, říkáme Anděl v hubě!