pondělí 7. prosince 2015

Medové řezy

Medové řezy ořechové

Medové rezy orechové


INGREDIENCIE
4 PL
med
200 g
hrubá múka
100 g
práškový cukor
120 g
mleté vlašské orechy
6 ks
vajce
2 PL
rum
3 PL
horúca voda
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
plnka
4 ks
vajce
4 PL
krupicový cukor
250 g
maslo
tmavá čokoládová poleva
POSTUP
1.
Med zalejeme vodou, aby sa rozpustil. Pridáme žltky, cukor, rum a vyšľaháme. Do vyšľahaného pridáme sneh z bielku a múku s kypriacim práškom. Premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Upečieme v miernej rúre.
2.
Medzi tým si vyšľaháme plnku nad parou, tak že si rozbijeme vajcia, pridáme cukor a dobré vyšľaháme v miske, vhodnej na paru. Medzi tým si postavíme vodu zovrieť, keď vrie, tak položíme misku na paru a šľaháme až kým nám vajcia nezhustnú. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladiť. Maslo si vyšľaháme a pridáme vychladené vajcia a poriadne zašľaháme.
3.
Po vychladení z piškóty stiahneme papier, rozrežeme na poly a naplníme a troška si necháme na vrch. Zakryjeme a necháme stuhnúť. Potom polejeme čokoládovou polevou. Keď čokoláda zatuhne, tak pokrajame na trojuholníky. Každý trojuholník ozdobíme.