sobota 31. října 2015

7 jídel, které byste neměli znovu ohřívat

VAROVÁNÍ: 
opakované ohřívání těchto jídel,
 může ohrozit celou vaši rodinu
Zde je  7 jídel, které byste neměli znovu ohřívat -

Špenát







Opakované ohřívání špenátu není bezpečné a neměl by to tak nikdo dělat za účelem pozdější konzumace. Špenát by se totiž měl sníst hned po tom, co se uvaří. Důvodem jsou dusičnany, které se v tomto pokrmu vyskytují. Když je ohřejeme, dusičnany se transformují na dusitany, což špenát udělá karcinogenním pro naše tělo.

Celer








Celer lidé většinou používají k přípravě polévek. Stejně jako špenát, i celer obsahuje dusičnany, které se později promění v dusitany při opakovaném ohřátí. Pokud uděláte polévku s celerem, měli byste polévku sníst okamžitě. Nebo alespoň vyndat veškerý celer před ohřátím. To samé platí i pro mrkev.

Řepa


Řepa je další potravinou, která obsahuje dusičnany a je tak nebezpečnou a destruktivní potravinou pro naše tělo – pokud se opětovně ohřeje.

Brambory







Brambory mají mnoho zdravotních výhod. Ty se bohužel ztratí jestli je v nějaký další den ohřejete. Snědení takovýchto brambor je pro člověka naopak nebezpečné, pokud se nesní ten samý den, kdy se ohřály.

Vejce









Ohřátí vařených nebo smažených vajec je velice nebezpečné pro váš organismus. Kohokoliv se zeptáte, řekne vám stejnou věc.

Kuře





                                                                                      



Ohřátí kuřete může být obzvláště nebezpečné pro váš organismus (může také způsobit zažívací potíže), a to kvůli změně struktury proteinů nadcházející den. To je důvod k obavám, jelikož kuřecí maso obsahuje mnohem více bílkovin než tzv. červené maso. Kuřecí maso je třeba jíst za studena. Pokud kuře potřebujete za každou cenu ohřát, ujistěte se, že tak učiníte za nízké teploty a delší dobu.

Houby













Opakované ohřívané houby představují nejvyšší zdravotní riziko z celého tohoto seznamu. Měly by být konzumovány ihned po přípravě nebo na studeno v nadcházejícím dnu. Pokud si dáte ohřívané houby, vystavíte se tak riziku nebezpečných problémů s trávením a dokonce i srdcem.
Když nám zůstanou zbytky po nějakém čerstvě uvařeném jídle, obvykle je dáme do ledničky s tím, že je později zase ohřejeme. To ovšem není úplně bezpečné u některých jídel, jak z několika důvodů zjistíte níže. Některá jídla by vám dokonce mohla způsobit velice vážné potíže, pokud tak učiníte.