pátek 4. září 2015

7 způsobů odstranění negativní energie


7 způsobů odstranění negativní energie

Negativní myšlení energie vytváří silnější energetické vzory a zůstává déle, než je pozitivní myšlení energie. Strach a stres trvají déle než láska, mír a štěstí.  Sluneční světlo je proud pozitivní energie, která smývá jakékoliv negativní energie. Část energie se ukládá též do fyzických předmětů, proto je zapotřebí náš životní prostor občas "vyčistit". Než budeme moci začít s vyplňováním našich domovů pozitivní energií, musíme odstranit nahromaděnou negativní energii. Energetické čištění bytu by mělo být pravidelným příjemným rituálem. Energetická očista prostoru je velmi důležitá také při stěhování. Nejsme-li prvními obyvateli našeho bytu (domu), vyskytují se v našem obydlí pozůstatky energie předchozího majitele. Při stěhování přebíráme i jeho energetickou stopu - informace o veškerých událostech, které se v prostoru staly (hádky, špatné nálady, nemoce...). Takže tady je seznam sedmi jednoduchých osvědčených technik, které můžeme použít k odstranění negativní energie z jakéhokoliv prostoru:

1. Čištění solí

Jedná se o nejjednodušší způsob vyčištění prostoru. Jednoduše nasypte sůl (nejlépe mořskou) na koberec (podlahu), počkejte hodinu a poté prostor vysajte a odpad vyneste mimo dům. Použijte přibližně 3-6 lžíce soli pro středně velké místnosti. Solné krystaly mají úžasnou přírodní schopnost vymazat "naprogramovanou" energii. Sůl do sebe natahuje negativní energii, čímž čistí prostor. Jiným způsob čištění solí spočívá v tom, že do každého rohu místnosti položíte misku se solí (do každé misky nasypte 1 kg soli). Nepoužívejte nádobí, z nichž budete dále jíst nebo v nich připravovat jídlo. Pořiďte si pro tento způsob jednorázové papírové misky. Nechejte po dobu 4 týdnů, poté vyhoďte. Zde platí pravidlo 1 kg = 1 týden. Pamatujte, že sůl je jako houba - nasáklá veškerou negativní energií. Proto je důležité ji opravdu vyhodit a v žádném případě nepoužívat dál na vaření, či sypání v zimě před dům.  Negativní energie byste se nezbavili. Úzký proužek soli nasypat také na práh.

2. Odstraňte nepořádek

Věci, jako staré časopisy, špinavé či nevyžehlené prádlo někde v rozích místnosti, mohou zachycovat hodně negativní energie ve vašem domě. Zbavte se starých věcí, které již nepotřebujete. Mějte stolky upravené a čisté. Prádlo úhledně uložte do koše. Umyjte špinavé nádobí a schovejte. Negativní energie ulpívá na pohozených předmětech kolem vás. Tím, že váš obývací prostor upravíte, vyklidíte a zbavíte jej starých nepotřebných předmětů, připravíte prostor na "nabití" pozitivní energií.

3. Hlasité zvuky

Energii v prostoru můžeme také očišťovat pomocí zvuků. Hlasité zvuky dokážou rozbít energetické vzory a umožnit jim, aby "odešly". K tomuto způsobu lze použít např. zvonky. Čím je místnost větší, tím by se měly použít hlubší tóny. Začněte od vstupních dveří a postupujte podél zdi po obvodu místnosti. Matka příroda dělá totéž s hlukem při bouřce.

4. Přehrávání duchovní hudby

Budhističtí mniši používají tzv. tingshaws k rozptýlení nepříznivé energie. Tuto techniku čištění lze krásně kombinovat s čištění hlasitými zvuky.

5. Meditace v prostoru

Správná meditace jednou nebo dvakrát denně ve vašem obývacím prostoru bude vysílat mocné pozitivní vibrace. Přenos z meditativního stavu mysli se stává mnohem silnější a pozitivní energie mocnější než negativní. Správná meditace"nasytí" prostor s povznášející energií na několik hodin. 

6. Změna uspořádání nábytku

Číňané praktikují umění Feng Shui. Opět negativní energie potřebuje něco, na čem se může "držet". Uspořádejte si prostor s tak širokým otevřeným prostorem, jak jen to je možné. Jakékoliv negativní energie se budou "rozcházet". Už samotný akt přeskupení působí na rozptýlení škodlivé energie.

7. Přidání živých rostlin do prostoru

Pokud o rostliny pečujete, dokážou přinášet život, kyslík a pozitivní energii do našich domovů. 
Aplikujte očišťující rituál pravidelně. V době mezi rituály energetického čištění domovů můžete stávající energii stabilizovat pár kapkami levandulového esenciálního oleje do rozprašovače a používat v místnostech. Levandule energii stabilizuje a zmírní vibrace.

3 komentáře:

  1. Mně na boj s negativní energií pomáhá zahrádka. Mám na ní od jara do podzimu tolik práce, že nemám čas na nějakou negativní energii :-) . Přes zimu je to horší. Jak je venku ošklivo a málo sluníčka, tak to mě dost ubíjí. Hledala jsem proto nějaké doplňky stravy, které bych mohla užívat a zaujala mě Guarana , která mi dodává energii a zároveň i zlepšuje imunitu, takže na zimu ideální kombinace :-) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že teď přes zimu také na zlepšení imunity používám různé doplňky stravy. Guarana je super, hlavně je to teda i skvělý nakopávač. Hodně ji užívám třeba i při práci. Určitě lepší než například káva. Co se ale té imunity týče, tak na její zlepšení je dobrá ještě například echinacea. Znáte?

      Vymazat
  2. Je to asi tak rok zpátky a díky tomu jak jsem byla pořád zavřená doma, tak jsem začala dost trpět na deprese. Myslím si ale, že jsem v tomto určitě nebyla jediná. Naštěstí jsem s tím ale rozhodla něco dělat. Dala jsem se na cvičení. Hodně lidí říká, že to pomáhá a je to pravda. Stala se z toho běžná součást mého dne a jsem za to ráda. Dokonce i teď vypadám mnohem lépe. Myslím si, že velkou zásluhu na tom má ale i protein drink mix, který jsem si koupila. :)

    OdpovědětVymazat