středa 16. září 2015

Co se stane s vaším tělem když..........

Co se stane s vaším tělem, 

když budete ráno popíjet 

teplou vodu s medem a citronem

  1. Voda s citronem dodává tělu elektrolyty, které hydratují vaše tělo. Citrony obsahují velké množství elektrolytů, jako je například draslík, vápník a hořčík.
  2. Voda s citronem je dobrá pro klouby, snižuje bolest kloubů a svalů.
  3. Díky obsahu kyseliny citronové podporuje teplá voda s citronem trávení. Vzájemně reaguje s jinými enzymy a kyselinami, které snadno stimulují vylučování žaludečních šťáv a trávení.
  4. Játra vyprodukují více enzymů z citronové vody než z jakéhokoliv jiného jídla.
  5. Voda s citronem čistí játra. Citronová šťáva stimuluje vylučování toxinů z jater.
  6. Voda s citronem pomáhá bojovat proti infekcím dýchacího traktu, bolestem v krku a zánětům mandlí. Za to vděčí protizánětlivým vlastnostem citronu.
  7. Teplá voda s citronem pomáhá regulovat přirozený pohyb střev.
  8. Voda s citronem je nepostradatelná pro normální fungování metabolismu. Vzhledem k tomu, že citron je silný antioxidant, chrání tělo před volnými radikály a posiluje imunitní systém.
  9. Voda s citronem pomáhá řádnému fungování nervového systému (protože citron má vysoký obsah draslíku). Nízká hladina draslíku v krvi často vede k depresím a úzkosti. Nervový systém potřebuje dostatečný přísun draslíku, aby mohl do srdce předávat udržitelné signály.
  10. Voda s citronem čistí krev, cévy a tepny.
  11. Voda s citronem pomáhá snižovat krevní tlak. Denní konzumace jednoho citronu může snížit vysoký krevní tlak o 10 %.
  12. Voda s citronem pomáhá proti překyselení organismu. Když ji vypijete těsně před jídlem, pomůže vašemu tělu udržet si vyšší pH. Čím vyšší pH, tím více je vaše tělo schopno bojovat proti nemocem.
  13. Voda s citronem je dobrá i pro naši pokožku. Vitamín C obsažený v citrónu zlepšuje stav pokožky tím, že omlazuje naše tělo. Pravidelné popíjení vody s citronem (každé ráno) zlepšuje stav pokožky.
  14. Voda s citronem pomáhá ředění kyseliny močové, jejíž hromadění vede k bolestem kloubů a rozvoji dny.
  15. Voda s citronem je prospěšná pro těhotné ženy. Vzhledem k tomu, že citrony jsou nabité vitamínem C, působí jako adaptogen, jenž pomáhá tělu vyrovnat se s viry, například během nachlazení. Vitamín C dále pomáhá s utvářením kostní tkáně nenarozeného miminka. Zároveň díky vysokému obsahu draslíku pomáhá citronová voda utvářet mozkové buňky a nervový systém miminka.
  16. Voda s citronem ulevuje od pálení žáhy. Smíchejte čajovou lžičku citronové šťávy v polovině sklenice vody.
  17. Voda s citronem pomáhá rozpouštět žlučové kameny, ledvinové kameny a usazeniny vápníku.
  18. Voda s citronem pomáhá při hubnutí. Citrony obsahují pektinovou vlákninu, která potlačuje chuť do jídla. Studie prokázaly, že lidé s lepší zásaditou stravou hubnou rychleji.
  19. Voda s citronem pomáhá ulevovat od bolesti zubů a zánětu dásní.
  20. Voda s citronem působí proti rakovině. Je to díky tomu, že citrony jsou vysoce zásadité. Řada studií zjistila, že rakovině se nedaří v zásaditém prostředí.

Jak a kdy konzumovat vodu s citronem:

Pro tento účel použijte teplou čištěnou nebo pramenitou vodu. Do poloviny hrnečku s teplou neoslazenou vodou vymačkejte alespoň polovinu citronu nebo limetky. Ideálně je použití speciálního odšťavňovače (abyste získali co nejvíce šťávy s minimálním úsilím). Můžete použít také citronový esenciální olej.
Vodu s citronem je třeba vypít ráno jako první nápoj nalačno. Někteří doporučují pro dosažení maximálních výsledků vypít sklenici vody hodinu před jídlem.
Takže až narazíte na citrony, 
udělejte si vodu s citronem.

1 komentář:

  1. Hlavně teď přes léto vodu s citronem piji pravidelně. Cítím že to má na mě dobrý vliv. Celkově se teď o sebe snažím víc starat. Jak už jsem starší, tak jsem začal mít spoustu problémů. Teď ten nejaktuálnější se týká mého sexuálního výkonu. Už to není takové jako dřív. Naštěstí mi na to ale pomáhá kamagra. :)

    OdpovědětVymazat