úterý 22. září 2015

Pozor, blíží se Super úplněk a Krvavý Měsíc!




Pozor, blíží se Super úplněk a Krvavý Měsíc!

Toto září budeme svědky fenoménu, který je opravdu velmi vzácný!!! Máme možnost zažít čtyři unikátní jevy. Odehrají se v noci z 27. 9. na 28. 9.2015.
Bude možné vidět jak „Krvavý Měsíc“, tak „Super Měsíc“ neboli „Super úplněk“, ale i úplné zatmění Měsíce! Podle expertů z oblasti astronomie to bude nádherný zážitek. Jedná se o jevy, při kterých se rozhodně máme na co těšit!

Super úplněk

Měsíc bude 28. 9. přesně ve 4:50 (pouhou hodinu před maximem zatmění) větší než obvykle. I když projde na své dráze nejblíže okolo Země, jedná se o pouhou optickou iluzi. Ve skutečnosti je totiž Měsíc stále stejně velký, jenže naše vnímání vzdálených objektů nás klame. Jsme zvyklí na to, že vzdálené objekty jsou zpravidla velké. Velká vzdálenost, která nás dělí od Měsíce, je mimo naše chápání a mozek tuto informaci vyhodnotí jako obrovský objekt – mnohem větší, zvláště je-li Měsíc poblíž obzoru. Když je vysoko nad obzorem, nemůžeme jej s ničím srovnat, proto se nám jeví menší. Jakmile tedy Měsíc vystoupí výš, nevidíme už kolem něj žádné pozemské objekty (stromy, domy,…) a iluze mizí.

Později v noci, v ranních hodinách 28. září, Měsíc zmizí, dojde k jeho zatmění, které bude druhým fenoménem, a zhruba o hodinu později, ve 3:47 středoevropského času, budeme svědci třetího unikátu.
mesicniTriple Moon prsten 
Prsten se symbolem Měsíční bohyně září krásou. Vyzařuje z něho síla ženského principu! Tři měsíční fáze symbolizují koloběh života. V čarodějnické tradici se zobrazují jako tři ženské postavy - dívka, matka a stařena! Měsíční prsten podtrhne krásu každé čarodějky!

Krvavý Měsíc v úplňku

Krvavé Měsíce v úplňku jsou sami o sobě velmi vzácné. Ale kombinované se super úplňkem, což znamená, že je úplněk zemi blíže než kdy jindy, takže působí mnohem větší, to se opravdu jen tak nevidí. Ke krvavému úplňku dochází při úplném zatmění Měsíce, kdy jeho povrch osvětlují nepřímé sluneční paprsky, které se lámou v zemské atmosféře. Luna poté má červený nádech.

Čeká nás totální měsíční podívaná. Země se posune přesně mezi Slunce a Měsíc, Měsíc tak bude úplně krvavý.








Obojí na svatého Václava!

Tento rok vyšel Super úplněk a Krvavý Měsíc na opravdu zajímavé datum, na svátek svatého Václava, patrona naší země. To je čtvrtý unikátní fenomén. Krvavý Měsíc a Super úplněk na nás budou působit velmi silnou energií, která bude účinkovat velmi dlouho. Měli bychom si tuto podívanou zkrátka vychutnat opravdu celou až do konce. Oželte spánek, ráno si můžete řádně odpočinout, naspat chybějící hodiny, když je svátek.

Jedná se o zvláštní úkazy, tak je nezmeškejte! Byla by to veliká škoda, neboť naposledy byl Super Úplněk společně s Krvavým Měsícem v roce 1982. Nejdříve ho opět uvidíme až v roce 2033! Navíc, máme zcela poprvé příležitost vidět skoro celý průběh jevů, které se na noční obloze objeví.

Žádné komentáře:

Okomentovat